mobile-menu-icon
SLITER DU MED DÅRLIG ÅNDE?

SLITER DU MED DÅRLIG ÅNDE?

DERFOR VIRKER SB12

Sliter du med dårlig ånde? Da kan daglig bruk av munnskyll hjelpe, men produktene du finner til salgs virker på ulike måter.

Lukten av svovel

Alle opplever å ha dårlig ånde i varierende grad, men mange plages med problemet. For noen kan odøren blir sosialt hemmende.

De aller fleste har kjent den ubehagelige lukten av dårlig ånde. Dette er svovelgasser som dannes i munnen og er forårsaket av bakterier. Visse sykdommer som diabetes og nyresvikt kan direkte påvirke ånden, men i de aller fleste tilfeller kommer årsaken fra munnen. Dårlig renhold, melkeprodukter, snus og røyk er blant årsakene til dårlig ånde.

Forskning viser også at de med tannkjøttbetennelse (periodontitt og gingivitt) har mye større produksjon av svovelforbindelser i munnen.

Plages du av munntørrhet, altså lav spyttproduksjon, kan dette også påvirke ånden da spyttets funksjon blant annet er å skylle vekk bakterier.

Bakteriemat

For å få bukt med dårlig ånde, bør man gjøre noe med årsaken til utviklingen av lukten dersom det er mulig.

Bakteriene du har i munnen må ta skylden for de fleste tilfellene av dårlig ånde. Disse gjemmer seg på tennene, i tannkjøttlommene og bakerst på tungen.

Bakteriene lukter ikke vondt i seg selv, men når de bryter ned proteiner i matrestene de mesker seg med, utvikles det svovelholdige gasser, og her kommer lukten inn. Skikkelig dårlig ånde kan faktisk lukte som råtne egg (som også har svovel i seg).

Daglig stell av munn og tenner

For å gjøre noe med dårlig ånde, må du først og fremst ha god tannhygiene. Daglig puss av tenner og tunge gjør mye av jobben, og bruker du tanntråd og tannstikkere får du også bort en del av bakteriematen.

Supplerer du tann- og munnstellet med munnskyll som inneholder sink og klorheksidin, kan du binde opp svovelet som dannes ved nedbrytning av proteiner i munnen og unngå dårlig ånde.

Det finnes mange munnskyll å velge mellom, men SB12 skiller seg ut som det eneste munnskyllet med dokumentert effekt mot dårlig ånde over tid.

Utviklet av norske tannleger

SB12 ble forsket frem av norske tannleger ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. En unik og patentert formel ble utviklet, og det er ingen annen munnskyll på det norske markedet med den samme dokumentasjonen.

En del produkter mot dårlig ånde sikter mot å kamuflere den dårlige lukten. SB12 er utviklet for å nøytralisere svovelgassene og forhindre dannelsen av nye. Dermed får man en langvarig effekt mot dårlig ånde.

Dreper ikke bakteriene

Som ellers i og på kroppen, trenger vi bakterier for ikke å bli syke. De gode bakteriene hjelper til med å holde munnen vår sunn og frisk, og derfor er det viktig at disse ikke fjernes når man bruker munnpleieprodukter. SB12 tar kun knekken på svovelgassene som produserer vondt lukt og er ellers skånsom mot munnhulen og tenner.

Hvordan virker SB12 i praksis?

De aktive ingrediensene i SB12 er stoffene sinkacetat og klorheksidindiacetat. Disse to ingrediensene er nøkkelen til suksess fordi de samarbeider om å få jobben gjort. Og når to samarbeider, trengs ikke så mye av hver for å få effekt. Denne formuleringen er patentert, så det er ingen andre munnskyll som gir samme effekt.

Supplerende tyggegummi

Tilstrekkelig spyttproduksjon er også viktig for å forebygge munntørrhet og dermed dårlig ånde. Et godt supplement til SB12 munnskyll, er tyggegummien SB12 Boost. Den sukkerfrie tyggegummien trigger produksjonen av spytt og kan brukes gjennom dagen. Også SB12 Boost inneholder sink som reduserer svovelgasser og fluor som styrker tennene, mens xylitol forhindrer plakk.

Finn ut mer om SB12 på ditt nærmeste apotek.

SB12 produkter

Opplev hele produktserien til SB12; Munnskyll, tyggis og spray


Referanser:

  • Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. A New Mouthrinse Combining Zinc and Chlorhexidine in Low Concentrations Provides Superior Efficacy Against Halitosis Compared to Existing Formulations: A Double-Blind Clinical Study. J Clin Dent (2007) 18: 82-86.

    Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. Zn and CHX mouthwash effective against VSCs responsible for halitosis for up to 12 hours. Dental Health (2009) 48:2-6.


    Thrane P, Jonski G, Young A. Comparative effects of various commercially available mouth-rinse formulations on halitosis. Dental Health (2010) 49: 6-10.

    Saad S, Greenman J, Shaw H. Comparative effects of various commercially available mouthrinse formulations on oral malodor. Oral Diseases (2011) 17: 180-186.

    Ademoviski et al. Comparison of different treatment modalities for oral halitosis. Acta Odontol. Scand. (2012) 3: 224-233.

    Tannpleier.no