mobile-menu-icon
SB12 boost

OFTE STILTE
SPØRSMÅL

 • Hvordan vet man at SB12 er et troverdig produkt?

  SB12 er utviklet av norske tannleger på Universitetet i Oslo. Munnskyllene har dokumentert effekt i flere vitenskapelige studier.

 • Hvordan kan vi love 12 timers effekt?

  Med vitenskap.

  SB12 ble utviklet på det Odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Den patenterte formuleringen i SB12 nøytraliserer svovelgassene (VSC) som gir ubehagelig ånde.

  VSC-gassene lukter vondt og er et resultat av bakterier i munnen som bryter ned matpartikler. Dette skjer mellom tennene, i tannkjøttlommene og bak på tungen.

  Den nøytraliserende egenskapen til SB12 er oppnådd ved en synergisk effekt mellom to ingredienser, sinkacetat og klorheksidindiacetat. Kombinasjonen av de to er kraftigere enn ingrediensene alene. På grunn av den utrolige måten disse to ingrediensene jobber sammen på, trengs kun en lav konsentrasjon av hver av dem.

  Klorheksidin splitter ned svovelgassene til mindre molekyler slik at sinket lettere kan reagere med svovelet. I tillegg virker klorheksidin antibakterielt. Den unike evnen klorheksidin har til å binde seg til slimhinner og tenner, gir en langtidsvirkende effekt. Viktigst av alt, konsentrasjonen av klorheksidin er så lav at det er ingen fare for misfarging.

  Sinkacetat er den mest effektive formen for sink når det gjelder å bekjempe svovelgasser. Sink reagerer med splittede svovelmolekyler og lager uløselige, ikke-luktende forbindelser som spyttes ut med munnskyllet eller svelges. I tillegg direkte forstyrrer sink dannelse av VSC-gasser.

  8 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. A New Mouthrinse Combining Zinc and Chlorhexidine in Low Concentrations Provides Superior Efficacy Against Halitosis Compared to Existing Formulations: A Double-Blind Clinical Study. J Clin Dent (2007) 18: 82-86.

  9 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. Zn and CHX mouthwash effective against VSCs responsible for halitosis for up to 12 hours. Dental Health (2009) 48:2-6.

  10 Thrane P, Jonski G, Young A. Comparative effects of various commercially available mouth-rinse formulations on halitosis. Dental Health (2010) 49: 6-10.

  11 Saad S, Greenman J, Shaw H. Comparative effects of various commercially available mouthrinse formulations on oral malodor. Oral Diseases (2011) 17: 180-186.

  12 Ademoviski et al. Comparison of different treatment modalities for oral halitosis. Acta Odontol. Scand. (2012) 3: 224-233

 • Hvorfor bruke SB12?

  SB12 kamuflerer ikke dårlig ånde, men går til roten av problemet ved å nøytralisere og forhindre dannelsen av svovelgasser som gir vond lukt. Resultatet er en frisk, luktfri pust.

  SB12 formuleringen er så effektiv at du får 12 timers frisk pust, etter kun ett skyll.

  Ved å skylle med SB12 morgen og kveld vil pusten din være frisk og luktfri i 24 timer. Nær kontakt til andre mennesker er nå velkommen, uansett tid på døgnet!

 • Fører bruk av SB12 til misfarging tennene?

  Selv om SB12 munnskyll og munnspray inneholder klorheksidin, forårsaker ikke produktene misfarging på tennene. Konsentrasjonen av klorheksidin er så liten at produktet kan brukes morgen og kveld over tid, uten at dette fører til misfarging.

 • Hvordan virker SB12?

  Den unike kombinasjonen av sink og klorheksidin i SB12 nøytraliserer dannelsen av de substansene som gir dårlig ånde. Den patenterte formuleringen fester seg til munnens innside, tenner og tunge, og sikrer dermed en frisk pust over tid. Studier har bevist at effekten fra SB12 varer i 12 timer.

 • Inneholder SB12 fluor?

  Ja, SB12 Original og Mild inneholder 0,05%. SB12 Duo, Sensitive, White inneholder 0,2% fluor og er fullverdige fluorskyll. SB12 Boost inneholder også fluor.

 • Hvor ofte kan jeg bruke SB12?

  SB12 munnskyll bør brukes morgen og kveld for å få en frisk pust igjennom dagen og natten. SB12 Boost har en dosering på 4 stk tyggegummi daglig. Med SB12 Spray anbefales 1-2 spray i munnen, 2-3 ganger daglig.

 • Kan man bruke SB12 under graviditet?

  Ja, det er trygt å bruke SB12 når man er gravid. Les alltid bruksanvisningen på pakningen.

 • Kan SB12 forhindre morgenånde?

  Morgenånde inntreffer fordi spyttsekresjonen reduseres om natten når du sover, og det er spyttet som renser munnen for matrester og bakterier som lukter. Dette gjør at munnen blir dehydrert og litt daff. Selv om morgenånde er normalt og opptrer hos alle, ville vel de fleste foretrukket å våkne opp med frisk pust. Når du skyller med SB12 om kvelden før du legger deg, kan det redusere morgensmaken/ånden. Studier har vist at kombinasjonen av sink og klorheksidin i SB12 setter en effektiv stopper for svovelgassene som forårsaker dårlig ånde (VSC) og dermed reduserer problemet med morgenånde.1

  1 Tonzetich J. Production and origin of oral malodor: a review of mechanisms and methods of analysis. Journal of Periodontology (1977) 48: 13-20.

 • Inneholder SB12 alkohol?

  SB12 Original, Mild og Duo inneholder 1,7% alkohol. SB12 White, Sensitive, SB12 Spray samt begge SB12 Boost smakene er alkoholfrie.

 • Fra hvilken alder kan man bruke SB12?

  SB12 kan brukes fra 12 år. Les bruksanvisningen.

 • Hva er SB12 boost?

  SB12 boost er en unik sukkerfri tyggegummi som inneholder sink, fluor og xylitol. Med sin patenterte teknologi gir det deg utmerket frisk pust og god tannhelse.

  Sink forhindrer dårlig ånde

  Fluor styrker tennene og forhindrer karies

  Xylitol reduserer mengden plakk

 • Hvorfor er det flere søtningsmidler i SB12?

  Hvert søtningsstoff utløses på forskjellige tidspunkt i tyggeprosessen. Dette for å sikre en god frisk smak over tid. Alle mengder og type søtningsstoff er på listen over godkjente myndighetskrav.

 • Har SB12 blitt testet på dyr?

  Nei, ingen av ingrediensene i SB12 har blitt testet på dyr.

 • Hvordan skal jeg bruke SB12 munnpleiemiddel og SB12 boost?

  Skyll med SB12 for langvarig utmerket frisk pust og tygg SB12 boost om du trenger umiddelbar oppfriskning av pusten i løpet av dagen, etter krydret mat, kaffe eller en drink.

 • Inneholder SB12 gelatin eller andre innholdsstoffer som gjør den uegnet for vegetarianere?

  Nei, SB12 boost inneholder ikke gelatin eller andre innholdsstoffer som gjør den uegnet for vegetarianere.

 • Er SB12 gluten- og laktosefri?

  Ja.

 • Inneholder SB12 boost fluor?

  SB12 boost inneholder 0,48mg fluor per dagsdose a 4 tabl med tyggegummi. DVS 13,7% av referanseverdi(anbefalt døgndose).

 • Hvor mange kcal/kJ inneholder SB12 boost?

  SB12 boost inneholder 3,2 kcal/13,5 kJ per bit tyggegummi.

 • Hvor gammel må man være for å tygge SB12 boost?

  SB12 boost kan brukes fra 12 år.

 • Hvor mange biter SB12 boost kan man tygge per dag?

  Du kan tygge 4 biter SB12 tyggegummi per dag.

 • Er det mulig å tygge SB12 boost under graviditet?

  Ja, SB12 boost kan brukes under graviditet. Les bruksanvisningen på pakningen.

 • Hvor lang holdbarhetstid har SB12 boost?

  Uåpnet har den en holdbarhetstid på 24 måneder fra produksjonsdato.

 • Hva skjer om jeg svelger en SB12 boost?

  Å svelge en SB12 boost er ikke anbefalt, men fører ikke til noen problemer. Tyggegummien vil komme ut ufordøyd.

 • Hvor kan jeg kjøpe SB12 boost?

  SB12 boost er tilgjengelig i alle apotek.

 • Kan jeg bruke SB12 når jeg har tannproteser?

  Vanligvis er ikke det noe problem for mennesker med tannproteser å tygge tyggegummi, men kontakt tannlegen din om du er usikker.