• TI GODE RÅD
    FOR FRISK PUST

Tipsene som gir frisk pust!


Mange er ikke klar over at ånden effektivt kan forbedres uten store anstrengelser. De som følger tannlegens enkle råd, kan imidlertid puste lettet ut (med frisk pust til og med).

Tips 1: Det første tipset er helt grunnleggende: Puss tennene minst to ganger om dagen, og husk tominutters-regelen. En myk tannbørste er det ideelle. Bust som er for fast kan skade tannkjøttet og tennene. Elektriske tannbørster kan for noen være enklere å bruke enn manuelle.

Tips 2: Det neste tipset er også en selvfølge for at du skal få bedre ånde: Husk tanntråden! Mat blir ofte sittende fast mellom tennene og e kan være vanskelig å få fjernet selv med en tannbørste. Derfor er det er viktig å bruke tanntråd, minimum en gang om dagen. . 

Tips 3: Rengjør tungen. Bakterier kan også legge seg på tungen. Dette kan lett skrapes av med en tungeskrape eller tannbørsten.

Tips 4: Ingen børster så grundig som tannlegen: En profesjonell rengjøring etterlater tennene glatte og rene, frie for plakk og tannstein. Hvor ofte man bør gå til tannlege, varierer fra person til person. Snakk med din tannlege om hvor ofte du bør ta en profesjonell rens1.

Tips 5: Drikk rikelig med vann, helst uten kullsyre. Tommelfingerregelen er å drikke minst seks til åtte glass vann om dagen. Skyll munnen med vann, la det sildre rundt tennene en stund. Dette fremmer sunn spyttproduksjon.

Tips 6: Tyggegummi er ditt beste alternativ når det ikke finnes vann tilgjengelig, men den må være sukkerfri. Tyggebevegelser fremmer spyttsekresjon så bakteriene skylles vekk og ånden dermed blir friskere2Tyggegummi erstatter imidlertid ikke god tannhygiene, og bruk av vann.

Tips 7:  Yoghurt Naturell smaker ikke bare godt, men inneholder laktobasiller som bidrar til å opprettholde en sunn flora i munnen. Akkurat som med tyggegummi, er regelen: Spis bare usøtet, naturell yoghurt!

Tips 8: Kutt røyken. I tillegg til de mange helserisikoene, påvirker røyking også ånden. Den tørker ut munnen og er uheldig for tannkjøttet. Dette gjør forholdene enda gunstigere for bakterievekst.

Tips 9: For den ultimate friske pust opplevelsen; bruk SB12 munnskyll etter tannpussen om morgenen.

Tips 10:  Munnspray gir en oppfrisket pust mens man er på farten. SB12 Spray gir frisk pust i opptil 3 timer.