• TI GODE RÅD
    FOR FRISK PUST

Vil du ha frisk pust hele dagen? Disse tipsene vil føre til at munnen din holder seg frisk hele dagen


Mange vet ikke at ånden effektivt kan forbedres uten store anstrengelser. De som følger tannlegens enkle råd, kan imidlertid puste lettet ut (med frisk pust til og med).

Tips 1: Det første tipset er helt grunnleggende: Puss tennene minst to ganger om dagen, og husk tominutters-regelen. En myk tannbørste er ideell. Bust som er for fast kan nemlig skade tannkjøttet og tennene. Elektriske tannbørster rengjør mer effektivt enn manuelle.

Tips 2: Det neste tipset er også en selvfølge for at du skal få bedre ånde: Husk tanntråden. Mat blir nemlig ofte sittende fast mellom tennene. Dette kan være vanskelig å fjerne selv med en tannbørste. Derfor er det er viktig å bruke tanntråd to ganger om dagen. 

Tips 3: Bakterier kan også legge seg på tungen. Dette kan lett skrapes av med en tungeskrape, men slik skraping hjelper bare midlertidig.

Tips 4: Ingen børster så grundig som tannlegen: En profesjonell rengjøring etterlater tennene fantastisk glatte og rene, og gir ikke grobunn til bakterier. Eksperter anbefaler en profesjonell rengjøring to ganger i året. Under rensen kan tannlegen også sjekke munnen for betent tannkjøtt.

Tips 5: Drikk rikelig med vann, helst uten kullsyre. Tommelfingerregelen er å drikke minst seks til åtte glass vann om dagen. Skyll munnen med vann, la det sildre rundt tennene en stund. Dette fremmer sunn spyttproduksjon.

Tips 6: Tyggegummi er ditt beste alternativ når det ikke finnes vann tilgjengelig, men den må være sukkerfri. Tyggebevegelser fremmer spyttsekresjon, og spyler bakteriene ned i magen. Tyggegummi erstatter imidlertid ikke god tannhygiene, og bruk av vann.

Tips 7: Naturell yoghurt smaker ikke bare godt, men inneholder laktobasiller som bidrar til å opprettholde en sunn flora i munnen. Akkurat som med tyggegummi, er regelen: Spis bare usøtet, naturell yoghurt!

Tips 8: Kutt røyken. I tillegg til de mange helserisikoene, påvirker røyking også ånden. Den tørker ut munnen og er uheldig for tannkjøttet. Dette gjør forholdene enda bedre for bakterievekst.

Tips 9: Å synge er en spesiell metode for å rense munnen. Vibrasjoner i stemmebåndene løsner matrester og akselererer spyttsekresjonen – for ikke å nevne den enorme psykologiske effekten.

Tips 10: For den ultimate friske pust opplevelsen; bruk SB12 munnskyll etter tannpussen om morgenen.